Северна Корея осъди коментарите за връзките ѝ с Русия, които направи по-рано

...
Северна Корея осъди коментарите за връзките ѝ с Русия, които направи по-рано
Коментари Харесай

Северна Корея осъди коментарите на Блинкън за връзките ѝ с Русия

Северна Корея осъди коментарите за връзките ѝ с Русия, които направи по-рано тази седмица държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, съобщи Ройтерс.

Преди два дни Блинкън съобщи по време на посещаване в Южна Корея, че Пхенян доставя военно съоръжение на Москва, с цел да продължи тя експанзията си против Украйна.

Севернокорейското министерство на външните работи предизвести в изказване, публикувано от държавната новинарска организация КЦТА, че думите на американския държавен секретар единствено ускоряват политическото и военното напрежение на полуострова. 

" Съединени американски щати би трябвало да свикнат с новата действителност на връзките сред Северна Корея и Русия. Независимо какво е допустимо да кажат другите, другарските връзки на съдействие сред двете страни, които се стремят към самостоятелност, мир и другарство, непрестанно ще се ускоряват ", написа в изказването.

В четвъртък Блинкън сподели, че споделя безпокойствата на Сеул във връзка засилващото се военно съдействие сред Пхенян и Москва, което съгласно него включва доставки на оръжия и техническа поддръжка и в двете направления, отбелязва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР